Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 22:33 - Инфомационната революция
Автор: unblock Категория: Забавление   
Прочетен: 939 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пустинята на реалността...това е истината, която е далеч от очите на обикновените хора. Истината, която само свободните хора могат да видят. Само трябва да го поискат и да бъдат любопитни.
Повечето от нас обаче предпочитат да живеят в този измислен свят. Света в който технологии от преди сто години все още доминират масовия транспорт. Свят в който една четвърт от населението живе така както е живяло преди пет хиляди години. Свят, за който учените отдавна са доказали, че е изграден от енергия, и въпреки това всеки от нас отделя не малка част от времето, и усилията си за да плаща именно за енергия. Света в който работиш цял живот за да осигуриш жилището си, в който телевизията определя това, което е истина или не. И знаете ли кое е най-дразнещото. В тази телевизия работят хора като вас. Тези хора са глупави и бедни, но са много по-нагли и първобитни. Те не виждат по далече от хладилника си.
Обществото е най-великото постижение на нашето съвремие, но докъде стигна това общество сега. Питам се защо тази телевизия иска да уплаши хората - "идва студена зима", "токът ще поскъпва", "код жълто за високи температури"... всичко това са теми, които имат за цел да държат вниманието далеч от истинските събития. Събития като, приятелството на политиците с наркобосовете, като влиянието на САЩ върху управлението на ЕС, като отклонението и спирането на хиляди нови технологии, които биха могли да бъдат полезни на човечеството, да намалят глада и да подобрят живота на хората. Колкото по-развит става един пазар, толкова повече новите технологии биват подтискани. Това което видяхме за последните 30 години са само най-безмислените технологии, от които никой няма полза. Персоналните компютри, мобилните телефони и телевизорите напредват, само за да може информационното затъмнение да достигне до всеки дом и до всеки човек.

Мога да отгатна мнението ви по всеки един обществено обсъждан въпрос - само ми кажете коя телевизия гледатe.

А истинския свят е друг. Свят в който можете сами да определите мястото и начина си на живот - в планината или край морето, в гората или в долината на реката, свят в който образованието е основен приоритет на всички от най-малки до най-възрастни, свят в който обществото живее в хармония с планетата и природата, в който нестандартното мислене е окуражавано и популяризирано, в който научното откритие е основа за просперитета, в който чуждото мнение е важно и ценено, в който координацията между отделните индивиди е въпрос на възпитание и култура, в който грижата за подрастващите и уважението към застаряващите са най-висши ценности, в който общественото съзнание има за цел да създаде възможно най-благоприятната среда за развитие бъдещите поколения.

Този свят съществува и много лесно можете да го видите, когато се присмеете на "разтревожения поглед" на журналистите, които ви поднесат поредната сензация.

Всеки път когато изключвате телевизора си за да обърнете внимание на семейството и приятелите си вие се телепортирате в този свят. 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. azbgisveta - Аз не съм гледал телевизия от 10 години
19.09.2014 23:52
Ясно е защо - заради промиването на мозъци. За новата избирателна бюлетина, която дава справедливост и равни права за всички - нито дума по нито една телевизия.
цитирай
2. injir - Ами за истинските събития в Укра...
22.09.2014 17:46
Ами за истинските събития в Украина? По-голямо информационно затъмнение не бях очаквала. Това не са средства за информация, а за дезинформация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: unblock
Категория: Забавление
Прочетен: 68468
Постинги: 37
Коментари: 16
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930